Over de campagne

Wat organiseert Wij Zijn Tennis?

Wij Zijn Tennis zet een landelijke campagne op rondom ‘Balletje slaan?’ via social media en de reguliere pers, onder meer met inzet van tal van toptennissers en andere prominenten.

Daarnaast fungeert Wij Zijn Tennis als landelijk platform voor alle inschrijvingen, waarbij het zorg draagt voor de verdeling van de inschrijvingen over alle deelnemende verenigingen.  Alle verenigingen die meedoen, kunnen gebruiken maken van een kant-en-klaar communicatiepakket voor hun social media en andere berichtgeving richting hun leden.

Waar zorgt de deelnemende vereniging voor?  

Na het ontvangen van de inschrijvingen zorgt de vereniging voor contact met de deelnemers en maakt een match met een van de vrijwilligers. Verder stelt de club indien nodig rackets beschikbaar voor de nieuwe tennissers.

De vrijwilligers treden op als gastheer/gastvrouw voor de club, ontvangen de deelnemers hartelijk op de club en gaan met hen een balletje slaan. Als het de interesse heeft van de nieuwe tennisser doet de vereniging een mooi aanbod om het balletje slaan een vervolg te geven.

Wat is de rol van de KNLTB bij “Balletje slaan?”

De KNLTB staat vol achter de campagne “Balletje slaan?”. Waar de leden van Wij Zijn Tennis zich vaak inzetten voor de campagnes van de KNLTB, is het nu andersom. De KNLTB staat gedurende het hele proces klaar met kennis en kunde indien deze gewenst is vanuit Wij Zijn Tennis. Wij Zijn Tennis opereert zelfstandig maar gelooft dat samenwerking en eenheid binnen de tennisgemeenschap van groot belang zijn voor een gezond en succesvol tennissend Nederland. En is om die reden blij met de inzet van de KNLTB voor “Balletje slaan?”

Wat kunnen de leden en niet-leden van de KNLTB doen?

Leden van verenigingen die zich aan hebben gesloten bij de campagne ”Balletje slaan?” kunnen zich aanmelden als vrijwilliger. De vrijwilliger fungeert als gastheer/ gastvrouw voor de vereniging en gaat een balletje slaan met de nieuwe tennissers. Een goed warm welkom voor nieuwe tennissers is een belangrijk onderdeel van de campagne. De Nederlandse tennisgemeenschap laten zien zoals zij is: gastvrij, toegankelijk met een rijk sociaal clubleven.

Voor alle tennissers (en niet-tennissers) die tennis een warm hart toedragen geldt dat ze de actie kunnen steunen. Door de campagne onder de aandacht te brengen binnen hun netwerk en deze te delen, volgen en liken op social media. Hiervoor maakt het natuurlijk niet uit of je zelf lid bent van een vereniging en/of jouw vereniging meedoet aan de campagne.